Vita a településfejlesztés kérdéseiről

Nyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenPDF változat

Meghívó

 

I. A települések fejlettségét, fejlődési irányait mérő mutatószámok. II. A települési-térségi sajátosságok szerepe a család/háztartás szerkezet alakításában.

 

 

címmel rendezett műhelyvitára

 

A Fényes Elek Társadalomstatisztikai Egyesület (FETE), a Magyar Statisztikai Társaság (MST), Társadalomstatisztikai, valamint Területi Statisztikai szakosztályai műhelyvitát szerveznek a település fejlettség mérésével kapcsolatos kérdésekről. A vita alapját Harcsa István: A települések fejlettségét, fejlődési irányait mérő mutatószámok. Család/háztartás szerkezet település fejlettség szerint címmel készített tanulmánya adja.

A műhelyvita célja a település fejlettség mérésével kapcsolatosan felmerülő különböző nézőpontok megjelenítése, amelynek keretében elsősorban a térségi és települési egyenlőtlenségekkel foglalkozó kutatók, valamint a szakpolitikai döntés-előkészítésben érintett szakemberek véleményére vagyunk kíváncsiak. A tanulmány a család és háztartás szerkezet területén próbálja bemutatni a családformálódás térségi és településtípusok alapján megragadható jellemzőit.

 

 

A pódiumvita időpontja: 2014. május 29, 9 órai kezdéssel.

 

Helyszíne: a Központi Statisztikai Hivatal , Árvay János terem (földszint)

 

Vitavezető:  Dupcsik Csaba (MTA TK Szociológiai Kutatóintézet)

 

Vitaindító: Harcsa István

 

Felkért korreferensek:

 

    Faluvégi Albert (szakértő)

    Fekete Attila (MTA TK Gyerekesély-kutató Csoport)

    Kezán András (KSH)

    Koós Bálint (MTA KRTK RKI)

    Szaló Péter (BM)

    Vécsei Pál (szakértő)

 

 

A műhelyvitára minden érdeklődőt várunk.